Pskovo srityje esantį Latvijos ir Rusijos patikros punktą ji kirto pėsčiomis, lydima vyro režisieriaus Konstantino Bogomolovo.

Spalio 26-ąją pranešta, kad ji iš Rusijos per Baltarusiją atvyko į Lietuvą.

Apie tai, kad žurnalistė grįžo į Rusiją, praneša ir RBK, remdamasis vienu iš jos pažįstamų. Tuo metu naujienų agentūros TASS šaltinis, artimas K. Sobčiak šeimai, pareiškė, kad moteris „grįžo praėjusią savaitę“.

Pati K. Sobčiak šių pranešimų kol kas nekomentuoja.

Delfi primena, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis spalio 27 d. patvirtino, kad K. Sobčiak atvyko į Lietuvą.

„Jinai yra Lietuvoje ir kaip Izraelio pilietė, turinti Izraelio pasą, jai nereikia vizos ir ji gali važiuoti ir būti čia, jei aš neklystu, 90 dienų. Taip, tvirtinam faktą“, – interviu Žinių radijui tuomet kalbėjo D. Jauniškis.

VSD vadovas taip pat teigė, kad duomenų, jog K. Sobčiak galėtų kelti grėsmę Lietuvos saugumui, nėra.

„Kol kas konkrečių duomenų žvalgybinių mes neturime, kad ji keltų grėsmę Lietuvos valstybei, jei tokių būta, atitinkamai būti imtasi tam tikrų priemonių“, – pažymėjo VSD vadovas.

K. Sobčiak į Lietuvą atvyko pareigūnams pateikusi Izraelio pasą, BNS trečiadienį patvirtino šaltinis Valstybės sienos apsaugos tarnyboje.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad K. Sobčiak namuose buvo atlikta krata. Tai vyko vykdant ikiteisminį tyrimą dėl galimo turto prievartavimo.

Taip pat pranešama, kad išvakarėse buvo sulaikytas jos bendražygis Kirilas Suchanovas. K. Suchanovas yra K. Sobčiak holdingo „Ostorozhno.Media“ komercijos direktorius.

Pareigūnai teigė, kad K. Sobčiak šiame tyrime neturi jokio procesinio statuso.

Ji savo bendražygio sulaikymą pavadino „dar vienu spaudimo žiniasklaidai pavyzdžiu“ Rusijoje.

2018 metais K. Sobčiak dalyvavo prezidento rinkimuose Rusijoje ir užėmė ketvirtą vietą, bet opozicija aršiai kritikavo jos sprendimą kandidatuoti.

Jų teigimu, K. Sobčiak kandidatavimas buvo „Kremliaus projektas“, kuriuo siekta suskaldyti liberaliojo sparno elektoratą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)