Užpuolikas praėjusią savaitę naktį į penktadienį įsibrovė į šeimos namą San Franciske. Jis tikėjosi rasti N. Pelosi, tačiau aukšta politikė tuo metu buvo sostinėje Vašingtone. 42-ejų užpuolikas plaktuku puolė P. Pelosį, ir be kita ko, sulaužė kaukolę.

Pirmadienį užpuolikui buvo pareikšti kaltinimai dėl kūno sužalojimo ir pasikėsinimo pagrobti. Jis su savimi turėjo virvę ir lipnios juostos. Tyrėjų duomenimis, vyras po sulaikymo pareiškė, kad norėjo įkaite paimti Atstovų Rūmų pirmininkę ir su ja pakalbėti. Jei ji būtų sakiusi „tiesą“, jis ją būtų paleidęs, jei „melavusi“ – būtų sudaužęs jai kelių girneles.

N. Pelosi ketvirtadienio pareiškime padėkojo greitosios pagalbos medikams ir ligoninės personalui. Jos šeima dėkinga už „meilę, paramą ir maldas iš viso pasaulio“, pridūrė ji.

82-ejų N. Pelosi, kurios rinkimų apygarda yra San Franciske, yra viena įtakingiausių JAV politikių. Ji nuo 2019-ųjų antrą kartą eina Atstovų Rūmų pirmininkės pareigas ir yra trečia pagal rangą valstybės pareigūnė po prezidento Joe Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją