„Šiandien turime svarbų diplomatinį rezultatą mūsų valstybei ir pasauliui – grūdų eksporto iniciatyva bus tęsiama. Rusijos šantažas nuėjo perniek“, – sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vakariniame vaizdo kreipimesi.

Pasak jo, JT ir jos generalinis sekretorius, taip pat Turkijos prezidentas šioje situacijoje reagavo „principingai ir veiksmingai“.

„Kiti svarbiausi tarptautinių santykių dalyviai taip pat reagavo laiku ir sąžiningai. Dar kartą visi įsitikino, kad mūsų regione pasauliniam maisto saugumui yra tik viena grėsmė – Rusijos Federacija, niekas kitas. Visa ši situacija iš karto paveikė žaliavų biržų rodiklius: matome šiek tiek sumažėjusias kviečių ir kukurūzų kainas. Kiekvieną kartą, kai Rusijos šantažas tampa aktyvesnis, maistas brangsta. Ir kiekvieną kartą, kai pasaulis nepasiduoda šantažui, žemės ūkio produktai tampa pigesni“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)