Anot politikės atstovo spaudai, 82 metų amžiaus Paulas Pelosis nugabentas į ligoninę, bet tikimasi, kad jis visiškai pasveiks.

Neįvardytas užpuolikas sulaikytas, tačiau jo motyvai kol kas nežinomi.

Užpuolimo metu – penktadienio rytą – N. Pelosi savo namuose San Franciske nebuvo.

„Šiandien anksti ryte užpuolikas įsiveržė į N. Pelosi rezidenciją San Fransiske ir užpuolė poną Pelosi“, – sakoma demokratų lyderės atstovo spaudai Drew Hammillo pareiškime.

„Užpuolikas sulaikytas, o išpuolio motyvai tiriami. Ponas Pelosi buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam teikiama puiki medicininė priežiūra“, – nurodoma jame.

Nėra aišku, ar išpuolis buvo politiškai motyvuotas. N. Pelosi, kuri po viceprezidentės yra antras žmogus eilėje į prezidento postą, tuo metu San Fransiske nebuvo.

„Pirmininkė ir jos šeima yra dėkingi į incidentą sureagavusiems pareigūnams ir medikams ir šiuo metu prašo privatumo“, – sakė D. Hammillas.

Pora santuokoje gyvena nuo 1963 m.

N. Pelosi vyras rugpjūtį padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimo, jog vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, kai gegužę pateko į eismo įvykį.

Teismas jam skyrė penkių dienų laisvės atėmimo bausmę ir trejų metų bandomąjį laikotarpį.

Pagal valstijos įstatymus asmeniui, teisiamam už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, nebūtina dalyvauti posėdžiuose ir jam gali atstovauti advokatas, nebent teismas nurodo kitaip. Bandomuoju laikotarpiu P. Pelosi turėjo tris mėnesius lankyti specialius kursus už vairavimą išgėrus nuteistiems asmenims ir savo automobilyje įrengti antialkoholinį variklio užraktą, vadinamąjį alkobloką, neleidžiantį užvesti transporto priemonės variklio, jeigu vairuotojas už vairo sėda neblaivus. Jis taip pat turėjo sumokėti per avariją nukentėjusiam asmeniui maždaug 5 tūkst. JAV dolerių kompensaciją už medicinines išlaidas ir prarastą darbo užmokestį bei beveik 2 tūkst. JAV dolerių baudą, nurodė teisėjas.

82 metų P. Pelosi buvo sulaikytas po gegužės 28 dieną įvykusios avarijos Napos apygardoje, esančioje į šiaurę nuo San Fransisko, kai tyrimas parodė, kad jo kraujyje buvo 0,82 promilės alkoholio. Kraujo mėginys buvo paimtas praėjus maždaug dviem valandoms po susidūrimo su kita transporto priemone, įvykusio po 22 val. vietos laiku.

Kalifornijos valstijos kelių policija pranešė, kad P. Pelosi 2021 metų gamybos „Porsche Carrera“ įvažiavo į sankryžą netoli Jauntvilio miestelio ir susidūrė su 2014 metų gamybos „Jeep“. Pareigūnai nepatikslino 48 metų „Jeep“ vairuotojo sužalojimų ir nepateikė jokios kitos informacijos apie šį asmenį, teigdami, kad jis paprašė išsaugoti jo privatumą Po suėmimo P. Pelosi buvo paleistas už 5 tūkst. JAV užstatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)