Dvi „sudėtingos“ operacijos prie Sirakūzų pakrantės Sicilijoje dėl dviejų iš Libijos atplaukusių valčių buvo surengtos po to, kai antradienį organizacija „Alarm Phone“, valdanti specialią telefono liniją migrantams, kuriems reikia pagalbos, paskelbė skubų pranešimą.

Iš pirmosios valties, esančios maždaug už 35 mylių nuo Sicilijos krantų, Italijos pakrančių apsaugos laivas išgelbėjo 416 migrantų, o Ispanijos patrulinis laivas, dirbantis kartu su ES pasienio tarnyba „Frontex“, išgelbėjo dar 78.

Iš kitos žvejų valties, esančios už 60 mylių nuo kranto, pakrančių apsaugos ir Italijos finansinių nusikaltimų policijos laivai išgelbėjo 663 migrantus ir buvo rasti „du kūnai be gyvybės ženklų“, sakoma pranešime.

Naujoji Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni antradienį, sakydama pirmąją kalbą parlamente po to, kai savaitgalį pradėjo eiti pareigas, pažadėjo stabdyti valtimis iš Afrikos atplaukiančius migrantus.

G. Meloni sakė, kad jos vyriausybė, labiausiai nutolusi į dešinę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, nori „sustabdyti neteisėtą išvykimą ir nutraukti prekybą žmonėmis“, visų pirma užkertant kelią migrantų kelionėms iš krizės krečiamos Libijos.

Ji teigė, kad atėjo laikas nebeleisti prekiautojams žmonėmis „spręsti, kas pateks į šalį“.

Italija jau seniai yra migracijos fronto linijoje, kasmet priimdama dešimtis tūkstančių žmonių, bandančių įveikti pavojingiausią pasaulyje ir daugiausia gyvybių nusinešantį migrantų maršrutą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją