„Pulkininką Mehdi Molashahi ir Javadą Kikhą – Gvardijos narius Beludžistano ir Sistano provincijoje – Zahedano mieste nušovė nežinomi užpuolikai“, – sakoma pranešime.

Irano pareigūnai aiškinasi kaltininkus, pridūrė „Tasnim“, bet plačiau nekomentavo.

Išpuolis įvykdytas mažiau nei mėnuo po šiame mieste vykusių ir dešimčių gyvybių pareikalavusių susirėmimų. Zahedanas yra Beludžistano ir Sistano provincijos Pakistano pasienyje sostinė.

Valstybinė žiniasklaida rugsėjo 30-ąją po penktadienio maldų kilusius neramumus vadino ekstremistų išpuoliais prieš policijos nuovadas.

Tačiau vienas vietos religinis lyderis, kuris yra įspėjęs, kad bendruomenę „įaudrino“ įtariamas atvejis, kai policininkas išžagino paauglę, sakė, kad policija šaudė į civilius, o vienas ginklą turėjęs vyras atsišaudė.

Penktadienį šimtai žmonių išėjo į Zahedano gatves ir skandavo šūkius prieš valdžią, rodo socialinėje žiniasklaidoje paskelbti vaizdo įrašai.

Policija pranešė po šios demonstracijos areštavusi 57 „riaušininkus“. Pranešimą citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Zahedanas yra tarp nedaugelio šiitiško Irano miestų, kur gyvena daugiausia sunitai.

Skurdžioje Beludžistano ir Sistano provincijoje, kuri taip pat ribojasi su Afganistanu, neretai įvyksta susirėmimų su narkotikų kontrabandininkų gaujomis, beludžių mažumos sukilėliais ir sunitų ekstremistų grupėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją