85 metų Pranciškus dėl skaudančio kelio ramsčiavosi lazdele, tačiau atrodė linksmas, kai bendravo su E. Macronu ir pozavo nuotraukoms su Prancūzijos vadovu ir jo žmona Brigitte.

Jie aptarė „konfliktą Ukrainoje, ypatingą dėmesį skirdami humanitarinei padėčiai“, sakoma Vatikano pareiškime.

Taip pat „atsižvelgta buvo į Kaukazo regioną, Vidurio Rytus ir Afriką“, teigiama jame.

E. Macroną per puošnius popiežiaus rūmų koridorius lydėjo šveicarų gvardiečiai. Tai buvo jo trečiasis vizitas Vatikane nuo tada, kai jis tapo prezidentu.

Jis padovanojo Pranciškui vokiečių filosofo Immanuelio Kanto veikalo „Į amžinąją taiką“ 1796 metų pirmojo leidimo prancūzų kalba kopiją.

E. Macronas buvo atvykęs ir į Romą, kur dalyvavo katalikiškos labdaros organizacijos „Sant'Egidio“ surengtame tarpkonfesiniame viršūnių susitikime taikos tema.

Anksčiau jis buvo susitikęs su Pranciškumi Vatikane 2018-ųjų birželį, taip pat mažiau nei prieš metus, 2021-ųjų lapkritį.

Kelionės į Romą metu Prancūzijos prezidentas sekmadienio vakarą surengė neformalų susitikimą su naująja Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją