Ekonomikos gaivinimo ministras Daishiro Yamagiwa sakė nenorįs, kad kaltinimai „darytų įtaką parlamentinėms diskusijoms“, tačiau Bažnyčios nepaminėjo.

Praėjusią savaitę ministras pirmininkas Fumio Kishida nurodė vyriausybei ištirti šią grupę, kuri atsidūrė dėmesio centre, nes, kaip pranešama, Sh. Abe nužudymu liepos mėnesį apkaltintą vyrą paskatino nepasitenkinimas ja.

Bažnyčios Japonijos skyrius buvo kaltinamas tuo, kad spaudžia sekėjus aukoti dideles sumas, taip pat dėl narių vaikų nepriežiūros.

Bažnyčia, oficialiai vadinama Šeimų federacija už taiką ir susivienijimą pasaulyje, neigia kaip nors pažeidusi įstatymus, bet virtinė buvusių narių viešai kritikavo jos praktiką.

Bažnyčios nariai kartais vadinami „munistais“ pagal 2012 metais mirusio įkūrėjo korėjiečio Sun Myung Moono pavardę.

D. Yamagiwa parlamente buvo kritikuojamas po vietos žiniasklaidos pranešimų apie tariamus jo ryšius su grupe – iš dalies dėl to, kad 2019 metais jis pasirodė grupinėje nuotraukoje su Sun Myung Moono žmona Hak Ja Han (Hak Dzia Han).

Politikas patvirtino, kad nuotraukoje yra jis, tačiau pirmadienį parlamente sakė, kad jo prisiminimai apie „nuotrauką su ja... yra neaiškūs“.

Anksčiau jis taip pat yra sakęs, kad 2018 metais prisijungė prie Bažnyčios organizuoto renginio.

Pirmadienį politikas sakė planuojantis likti įstatymų leidėju.

„Labai apgailestauju, kad dėl mano dalyvavimas keliuose organizacijos posėdžiuose pasitarnavo minėtos organizacijos reputacijai, – sakė jis. – Po to, kai į tai mano dėmesį atkreipė viena išorės šalis, turėjau... pateikti paaiškinimus. Dėl to vyriausybei kilo problemų.“

Pirmadienį F. Kishida sakė, kad patvirtino D. Yamagivos atsistatydinimą ir antradienį paskelbs jį pakeisiantį asmenį.

Naujausios visuomeninio transliuotojo NHK apklausos duomenimis, atskleidus Bažnyčios ryšius su aukščiausio rango politikais, vyriausybės reitingai smuko iki 38 procentų.

Atlikus tyrimą gali būti priimtas įsakymas dėl Bažnyčios likvidavimo, dėl kurio ji netektų nuo mokesčių atleistos religinės organizacijos statuso, nors ir toliau galėtų tęsti veiklą.

Pasak pranešimų, tik dviejų religinių grupių Japonijoje atžvilgiu yra priimtas toks įsakymas; viena iš jų – sekta „Aum Shinrikyo“, 1995 metais įvykdžiusi zarino ataką Tokijo metropolitene. Kita tokia grupė apgaudinėdavo savo narius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją