Vis dėlto pranešama apie dviejų žmonių žūtį bei apie stipraus vėjo, nuošliaužų ir potvynio pridarytą žalą.

Šiaurės vakarinės Najarito valstijos saugumo sekretorius Jorge Benito Rodriguezas teigė, kad vienas žmogus žuvo Rosamorados savivaldybėje.

Ugniagesiai pareigūnai patvirtino, kad 80 metų vyras žuvo Meskaltitano saloje, sugriuvus jo namui.

Buvo gauta daug pranešimų apie padarytą žalą, taip pat baiminamasi, kad vis dar kylant upėms gali kilti daugiau potvynių.

JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC) pranešė, kad 3-ios kategorijos uraganas „Roslyn“ sekmadienį pasiekė vakarinę Meksikos pakrantę.

Vidurnaktį Grinvičo (3 val. Lietuvos) laiku iki atogrąžų audros nusilpusi „Roslyn“ buvo apie 95 km nuo Toreono miesto, ji judėjo šiaurės rytų kryptimi, o didžiausias nuolatinio vėjo greitis siekė maždaug 55 km per valandą.

„Manoma, kad silpnėjimas tęsis ir „Roslyn“ šiąnakt išsisklaidys“, – teigiama NHC naujausioje ataskaitoje.

Meksikos civilinės saugos tarnybos labiausiai nukentėjusiose Najarito ir Chalisko valstijose pranešė apie materialinę žalą, potvynius, nuvirtusius medžius ir nuošliaužas, kurios užblokavo kelius.

„Turime potvynių, bet jie nekelia rizikos, ir mes neturime pranešimų apie žmonių gyvybių praradimą“, – televizijai sekmadienį teigė Najarito civilinės saugos vadovas Pedro Nunezas.

Jis taip pat pridūrė, kad, tęsiantis lietui, atidžiai stebimas upių lygis.

„Buvo šiek tiek baisu“, – naujienų agentūrai AFP teigė amerikietis Erikas Newcomeris, kuris kurortiniame Puerto Valjarto mieste apsigyveno prieš tris mėnesius. Jis sakė, kad jam teko evakuoti savo vaikus, nes vanduo pateko į jo namus bei pridūrė, kad jo „namas buvo sunaikintas“.

Sajulitos kaime, esančiame Najarito valstijoje, nuošliaužos pasiglemžė keletą namų. Žmonės braidžiojo po purvą norėdami išgelbėti savo turtą.

AFP žurnalistai, keliaudami iš Puerto Valjartos į Najarito valstijos vietą, labiausiai nukentėjusią nuo uragano, pastebėjo purvo nuošliaužą, dėl kurios buvo uždarytas greitkelis ir kuri buvo užgriuvusi automobilio priekabą.

Silpnėjant audrai, Meksikos vyriausybė liovėsi siuntusi perspėjimus į pietus nuo pakrantės miesto San Blaso, įskaitant Puerto Valjartą.

Įspėjimas dėl tropinės audros liko galioti vietovėse į šiaurę nuo San Blaso iki Masatlano.

Šeštadienį „Roslyn“, artėdama prie Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantės, sustiprėjo iki 4-os kategorijos.

Ramiojo vandenyno pakrantėje įsikūrusių Chalisko, Kolimos, Najarito ir Sinaloa valstijų valdžia tuo metu paskelbė įspėjimą dėl artėjančio uragano.

Atogrąžų ciklonai kiekvienais metais, įprastai gegužės–lapkričio mėnesiais, pasiekia tiek Ramiojo, tiek Atlanto vandenyno pakrantes.

Gegužės pabaigoje Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę pasiekęs uraganas „Agatha“ pasiglemžė 11 gyvybių.

1997 metais 4-os kategorijos uraganas „Pauline“ smogė Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantei ir nusinešė daugiau nei 200 žmonių gyvybes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją