Aukščiausiajai Radai buvo pasiūlyta pripažinti Baltarusiją laikinai okupuota šalimi. Atitinkamą nutarimo projektą pateikė liaudies deputatų grupė. Pareiškimą galima rasti ČIA.

Tai skelbiama Ukrainos parlamento interneto svetainėje, rašo „Unian“. Apie tai kalba ir „Meduza“.

Vienas iš dokumento autorių, liaudies deputatas Oleksijus Gončarenka, nurodė, kad rezoliucijoje rašoma:

  • dėl kreipimosi į tarptautinę bendruomenę su prašymu pripažinti Baltarusijos teritoriją laikinai okupuota Rusijos Federacijos;
  • atimti iš Lukašenkos vyriausybės tarptautinį teisinį subjektiškumą;
  • Baltarusijos dalyvavimo tarptautinėse organizacijose, pavyzdžiui, JT, TVF ir kitose, nutraukimas;
  • sinchronizuoti sankcijas Rusijos Federacijai ir Baltarusijai, kaip okupuotai teritorijai, siekiant panaikinti galimybę Rusijai apeiti sankcijas per Baltarusiją ir panaudoti ją kaip ofšorinę zoną.


„Lukašenka padeda Putinui žudyti mūsų piliečius, naikinti mūsų namus ir infrastruktūrą. Rusija jau įvykdė faktinį Baltarusijos anšliusą, o Lukašenka tik vykdo Rusijos diktatoriaus užgaidas. Būtina daryti maksimalų spaudimą šiam neteisėtam režimui!“ - pabrėžė politikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)