B. Johnsonas nutraukė kelionę po Karibų jūros regioną, kad prisijungtų prie varžybų siekiant pakeisti pasitraukusią premjerę Liz Truss, o jo sąjungininkai britų žiniasklaidai teigė, kad jis yra „pasirengęs“.

Prieštaringas vertinamas 58 metų „Brexit“ architektas valdžią perdavė tik rugsėjo pradžioje, praėjus dviem mėnesiams po to, kai paskelbė atsistatydinantis po torių pasipiktinimo dėl virtinės skandalų.

Opozicijos politikai ir net kai kurie jo paties susiskaldžiusios valdančiosios partijos nariai, teigiantys, kad tiek jam, tiek šaliai reikia stabilumo ir vienybės, jau sukritikavo jo akivaizdų siekį grįžti į postą praėjus vos kelioms savaitėms.

„Turime eiti pirmyn, o ne atgal“, – „Sky News“ sakė Dominicas Raabas, B. Johnsono vicepremjeras, pridūręs, kad artėjantis parlamentinis tyrimas dėl „Partygate“ skandalo, kuris persekiojo jo buvusį viršininką, gali pernelyg atitraukti dėmesį.

D. Raabas sakė, kad buvusio finansų ministro R. Sunako ekonominė patirtis reiškia, jog jis yra „išskirtinis kandidatas“.

Po to, kai L. Truss ketvirtadienį dramatiškai paskelbė, kad atsistatydina – praėjus vos 44 audringoms dienoms nuo darbo pradžios – toriai buvo priversti surengti antrą nuo vasaros, šį kartą pagreitintą, balsavimą dėl lyderio.

To prireikė po katastrofiško mokesčių mažinimo mini biudžeto, sukėlusio ekonominę ir politinę sumaištį, kurią ir prognozavo R. Sunakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)