Apie 11.30 val. (15.30 val. Grinvičo laiku) pilotas vienmotoriu rusišku lėktuvu „Antonov AN-2“ atskrido į Evergleidse esantį Dade-Collier oro uostą, pranešė pareigūnai.

„Jis pasakė, kad bėga iš šalies ir kad yra iš Sankti Spirituso“ provincijos centrinėje Kuboje, patikslino tie patys šaltiniai.

Kuba yra vienintelė vienpartiniu principu komunistų valdoma šalis Amerikoje.

Žiniasklaidos priemonė „CiberCuba“, kuri pirmoji pranešė šią žinią, įvardijo aviatorių kaip Rubeną Martinezą ir nurodė, kad jis dirbo Kubos oro paslaugų bendrovėje (ENSA).

Į nusileidimo vietą aiškintis aplinkybių atvyko JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnybos (CBP) agentai, pranešė oro uosto šaltiniai.

Pastaraisiais mėnesiais daug kubiečių, palikę savo šalį, bandė pasiekti JAV. Kuboje šiuo metu siaučia didžiausia per tris dešimtmečius ekonominė krizė, ten trūksta maisto, vaistų ir degalų.

Nuo 2021 metų spalio iki 2022 metų rugpjūčio, CBP duomenimis, JAV institucijos sulaikė beveik 200 tūkst. kubiečių, atvykusių per sieną su Meksika arba perplaukusių jūra per Floridos sąsiaurį. Tai gerokai daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, kai JAV sulaikė apie 30 tūkst. kubiečių.

Kubiečiai yra vieninteliai žmonės, kurie gali gauti prieglobstį JAV, jei bėga iš savo tėvynės ir pasiekia JAV teritoriją. Tačiau jei jie sulaikomi jūroje, būna grąžinami namo. Kritikai teigia, kad tokia politika skatina kubiečius rizikingai bandyti pasiekti JAV teritoriją lėktuvais ir savadarbėmis valtimis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)