Kaip praneša UNIAN, tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas.

„Jeigu kalbėsime apie mūsų pajėgų veiksmus prieš dronus per dvi pastarąsias savaites, tai jų rezultatyvumas šiandien siekia 85 proc. būtent pagal numuštų „Shahed-136“ skaičių“, - pažymėjo jis.

Pasak J. Ihnato, Ukrainos kariškių veiksmų numušant iranietiškus dronus rezultatyvumo didėjimas buvo tik laiko klausimas.

„Žinoma, nuo pirmojo šių dronų panaudojimo Kupianske rugsėjo 13 d. iki šiol kariškiai ir karinio valdymo organai sukaupė patirties, kaip organizuoti sąveiką, pridengti tam tikrus ruožus, kokiomis pajėgomis ir priemonėmis šiuos dronus iš pradžių aptikti, o paskui sunaikinti“, - sakė oro pajėgų atstovas.

J. Ihnatas priminė, kad mėginimai numušti iranietiškus dronus automatiniais ginklais yra nelabai efektyvūs, o tankiai gyvenamose vietose – dar ir pavojingi.

Šių metų liepą Rusija įsigijo Irane didelę dronų „Shahed-136“ ir „Mohajer-6“ partiją. Įvairiais vertinimais, jų skaičius gali siekti kelis tūkstančius.

Maskva neigia, kad rusai naudoja iranietiškas bepilotes skraidykles, atakuodami objektus Ukrainos teritorijoje, o Iranas tvirtina nepardavęs Rusijai dronų.

Nuo rugsėjo 13 d. iki spalio 20 d. Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino 223 Irane pagamintus dronus kamikadzes „Shahed-136“, kuriais Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainos teritoriją.

Spalio 20 d. ES ir Didžioji Britanija paskelbė sankcijas trims Irano piliečiams ir vienai kompanijai už dronų tiekimą Rusijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją