Pagrindinė įtariamoji įvardijama kaip 24 metų Dahbia B, turinti psichikos sutrikimų. Ji apklausta pirmadienį kartu su vyru, kuris, kaip įtariama, buvo ją priglaudęs savo namuose.

Teismas nusprendė, kad įtariamoji sulaikoma.

Kaltintojai pirmadienį išplatintame pranešime spaudai teigė, kad apklausos metu moteris davė skirtingus parodymus ir vis keitė nuomonę: tai pripažindavo savo kaltę, tai neigdavo faktus. Galiausiai ji pareiškė atsivedusi mergaitę, kuri įvardijama Lolos vardu, į tame pačiame pastate esantį sesers butą ir privertė nusiprausti po dušu.

Įtariamoji prisipažino „prieš mergaitę naudojusi seksualinį ir fizinį smurtą, nuo kurio galiausiai auka mirė“, o vaiko kūną sugrūdo į lagaminą, teigia kaltintojai.

Remiantis aukos skrodimo rezultatais, dvylikmetė mirė „sutrikdžius širdies ir kvėpavimo sistemą galimai dėl smaugimo veiksmų“.

Kiti nemirtini sužalojimai aptikti ant mergaitės veido ir nugaros, dideli pjūviai kakle bei raudonai ant padų užrašyti skaičiai 0 ir 1.

„Tyrėjai ir toliau bando išsiaiškinti, kas tiksliai nutiko, ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus susijusius asmenis“, – teigiama išplatintame pranešime.

Įtariamosios advokatas Alexandre Silva išreiškė užuojautą nužudytosios mergaitės šeimai, o tada kreipėsi į žiniasklaidą su raginimu neskleisti „gandų“ ir priminė nekaltumo prezumpcijos egzistavimą.

Pirmadienį pareigūnai apklausė ir sulaikytą 43 metų vyrą. Jis prisipažino į savo namus priėmęs 24 metų moterį su vienu dideliu ir dviem rankiniais lagaminais, kur ji prabuvo dvi valandas, o tada išvyko jai iškviestu automobiliu su vairuotoju.

Pagrindinė įtariamoji buvo sulaikyta šeštadienį Paryžiaus šiaurvakariniame priemiestyje. Tyrėjai jos buvimo vietą nustatė pagal pastato ir aplinkos stebėjimo kamerų įrašus, mobiliojo telefono duomenis ir vykdydami paieškas.

Lolos tėvai į policiją kreipėsi po to, kai jų dukra penktadienį po pamokų iš mokyklos negrįžo namo. Mergaitės tėvas, kuris dirba minėtojo pastato administratoriumi, sunerimo stebėjimo kamerose įrašuose, kuriuos nusprendė patikrinti, pamatęs, kaip jo dukra į pastatą patenka kartu su nepažįstama moterimi.

Liudininkas, pastate taip pat matęs įtariamąją, teigia, kad ji jam pasiūliusi pinigų mainais už tai, kad padėtų panešti jos sunkų lagaminą, skelbė žiniasklaida. Pirmasis mergaitės kūną rado benamis. Šaltiniai teigia, kad palaikai buvo paslėpti po drabužiais plastikinėje dėžėje pastato kieme.

Šeši asmenys, tarp kurių įtariamosios sesuo ir kiti iškart po nusikaltimo su įtariamąja kontaktą turėję asmenys, buvo sulaikyti. Dabar keturi iš jų jau paleisti į laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)