Vienas iš svarbiausių aspektų Sveikatos apsaugos ministerijos plane yra tas, kad 20 gramų kanapių įsigijimas ir turėjimas vyresniems nei 18 metų asmenims neturėtų būti laikomas nusikaltimu, teigia dokumentą matęs žiniasklaidos tinklas „Redaktionsnetzwerk Deutschland“.

Pagrindiniai sveikatos apsaugos ministro Karlo Lauterbacho išdėstytų pasiūlymų punktai aptariami atitinkamose ministerijose, sakoma pranešime.

Numatoma leisti auginti iki dviejų kanapių augalų asmeniniam vartojimui, o svaiginamosios medžiagos THC kiekis legalizuotose kanapėse neturėtų viršyti 15 proc.

Iš esmės kanapės teisiškai nebeturėtų būti priskiriamos narkotinėms medžiagoms.

Jei jaunesni nei 18 metų jaunuoliai būtų pagauti su kanapėmis, jie taip pat nebūtų baudžiami. Tačiau jaunimo gerovės tarnybos galėtų įpareigoti tokius jaunuolius dalyvauti prevenciniuose kursuose, o kanapės būtų konfiskuojamos.

Kanapių parduotuvių buvimo vietos turėtų būti reguliuojamos – nustatyti minimalūs atstumai iki mokyklų, vaikų ir jaunimo įstaigų.

Prieš mėnesį Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris užsiminė, kad kanapės galėtų būti legalizuotos kitais metais.

Tačiau už vyriausybinės narkotikų ir priklausomybių komisijos narys Burkhardas Blienertas liepos mėnesį sakė, kad mažai tikėtina, jog įstatymas įsigalios anksčiau nei 2024 metais.

Valdančioji koalicija įstatymo projektą turėtų pateikti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

K. Lauterbachas apskaičiavo, kad Vokietijoje kanapes vartoja apie 4 mln. suaugusiųjų, egzistuoja didelė juodoji rinka ir su ja susijęs organizuotas nusikalstamumas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją