"Aš tikiuosi, kad per rytojaus dieną mes galėsime sureguliuoti visus klausimus", - pirmadienio vakarą žurnalistams sakė J.Tymošenko.

Suskaičiavus 68,10% rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų, pirmauja opozicinė Viktoro Janukovičiaus Regionų partiją, surinkusi 30,01% balsų.

J.Tymošenko blokas, kuris per rinkimų kampanija daugiausia kritikavo savo bendražygius "oranžinėje revoliucijoje" už "Maidano idealų" išdavimą, surinko 22,49% balsų.

Proprezidentinis blokas "Mūsų Ukraina" su 15,29% balsų liko trečioje vietoje.

Bloko atstovai anksčiau sakė maną, kad koalicijos sutartis su proprezidentiniu bloku "Mūsų Ukraina" ir Socialistų partija dėl "oranžinės koalicijos" sudarymo gali būti pasirašyta dar pirmadienį, tačiau prezidento sekretoriato atstovai atvėsino J.Tymošenko užsidegimą.

Jie nurodė, kad derybos dėl koalicijos neturi prasmės iki oficialių rezultatų paskelbimo.

Atsakydama į tai J.Tymošenko paragino galimus partnerius greičiau priimti sprendimus, kad nebūtų nuvilti rinkėjai, ir sakė, jog nuogąstaujanti dėl kai kurių iš partnerių politinės valios stygiaus.

"Kiekvienos dienos praradimas pražūtingas įvykių raidai", -sakė J.Tymošenko.

Pasak jos, naujoji koalicija gali kontroliuoti apie 255 balsus.

"Bet mes nematome kai kurių proceso dalyvių valios sudaryti koaliciją", - pridūrė J.Tymošenko, nepatikslinusi, ką turi omenyje.

Pasak jos, pasirašymo atidėjimas aiškinamas ne partnerių tarpusavio nesutarimais, o diskusijomis "Mūsų Ukrainoje", kurioje jaučiamas sutrikimas dėl mažų rezultatų rinkimuose.

Ji taip pat pranešė, kad jos blokas pretenduoja ne tik į premjero postą, bet ir į mažiausiai vienos jėgos struktūrų vadovų postą.

Nepaisant bendro nusivylimo "oranžinės revoliucijos" rezultatais, politinės jėgos, įėjusios į V.Juščenkos kandidatūrą rėmusį aljansą per 2004 metų prezidento rinkimus, negalutiniais duomenimis, gavo daugiau nei pusę balsų - apie 52 procentus.

J.Tymošenko naktį po rinkimų pareiškė, kad rinkėjai savo valia pastūmėjo buvusius "oranžinės revoliucijos" sąjungininkus susivienyti.