Prisiekusieji nuosprendį svarstė visą trečiadienį ir dar kažkiek ketvirtadienį, kol galiausiai nusprendė, kad už 14 moksleivių ir trijų darbuotojų nužudymą Floridos Parklando miesto Marjory Stoneman Douglas mokykloje 2018 metų vasarį 24 metų N. Cruzas turėtų būti nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Rekomendacija dėl mirties bausmės turėjo būti patvirtinta vienbalsiai ir mažiausiai vienas iš 12 prisiekusiųjų nusprendė, kad toks nuosprendis dėl švelninančių aplinkybių būtų nepagrįstas.

Kai buvo skaitomas nuosprendis, dryžuotą megztinį vilkėjęs ir didelius akinius užsidėjęs N. Cruzas sėdėjo įbedęs bereikšmį žvilgsnį į gynybos stalą, o teismo salėje buvę keli aukų giminaičiai kratė galvas, negalėdami patikėti tuo, ką girdi.

Pernai N. Cruzas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 17 žmonių nužudymo per Valentino dieną surengtas šaudynes mokykloje ir prokurorai per tris mėnesius trukusį teismo procesą dėl bausmės įrodinėjo, kad tinkamas nuosprendis būtų mirties bausmė.

Tuo tarpu N. Cruzo advokatė Melisa McNeill prisiekusiuosius ragino pasigailėti jaunuolio, kurį ji apibūdino kaip asmenį, turintį „smegenų pažeidimų, psichiškai nesveiką ir palūžusį“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją