Drąsūs Ukrainos žmonės, atstovaujami savo prezidento Volodymyro Zelenskio ir kitų išrinktų atstovų, taip pat pilietinės visuomenės, nominuoti už savo kančias ir pasipriešinimą Rusijos puolimui, teigiama pranešime.

Didžiojoje Britanijoje kalinamam „Wikileaks“ įkūrėjui Julianui Assange‘ui gresia iki 175 metų kalėjimo, nes jis 2010-aisiais „Wikileaks“ portale paskelbė apie 700 000 slaptų dokumentų apie amerikiečių karių veiklą Irake ir Afganistane. Tarp jų buvo informacija apie civilių žudymą ir kalinių kankinimą.

Kolumbijos Tiesos komisija nuo 2017-ųjų iki šių metų birželio nagrinėjo žmogaus teisių pažeidimus kelis dešimtmečius trukusiame ginkluotame konflikte tarp partizanų grupuotės FARC, dešiniųjų sukarintų grupuočių ir šalies kariuomenės. Nominuojant komisiją, norima pagerbti pilietinio karo aukas.

Premijos laureatas bus paskelbtas kitą trečiadienį Europos Parlamente. 50 000 eurų vertės premija bus įteikta gruodžio 14 dieną Strasbūre per paskutinįjį metų plenarinį posėdį.

Premija pavadinta pagal 1989 metais mirusį sovietų disidentą ir fiziką Andrejų Sacharovą. Ji buvo įsteigta 1988-aisiais siekiant pagerbti asmenis ir organizacijas, ginančias žmogaus teises.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją