Tai pranešė portalas „eurointegration.com“, remdamasis Čekijos užsienio reikalų ministerija.

„Tuo metu, kai Ukrainoje rusų raketos krinta vaikų žaidimų aikštelėse ir ant žmonių, einančių į darbą, kasdien į Čekiją per tarptautinį oro uostą atvyksta iki 200 Rusijos piliečių“, - pareiškė Čekijos URM vadovas Janas Lipavský.

„Kaip tik todėl mes susitarėme, jog tie Rusijos piliečiai, kurie atvyksta į Čekijos teritoriją per išorinę Šengeno zonos sieną turizmo, sporto ar kultūros tikslais, nuo šiol nebus įleidžiami“, - pabrėžė jis.
Ministras patikslino, kad šis sprendimas įsigalios spalio 25 d. ir bus taikomas keliaujantiems rusams su Šengeno viza, išduota bet kurios ES šalies.

Tad Čekija prisijungia prie Baltijos šalių, Lenkijos ir Suomijos, kurios jau anksčiau uždarė savo sienas turistams iš Rusijos.

Tuo pat metu Čekijos vyriausybė leido studentams iš Ukrainos stoti į Čekijos universitetus, net jei jiems jau suteikta laikina apsauga kitose ES šalyse, o baltarusių studentams – atvykti į Čekijos teritoriją.

„Mes norime suteikti kokybišką europinį išsilavinimą tiems, kurie yra persekiojami dėl politinių priežasčių, ir tiems, kurie nusiteikę pakeisti dabartines nedemokratines sąlyga savo šalyje“, - pridūrė J. Lipavský.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją