„Jie bando mus sunaikinti ir nušluoti nuo žemės paviršiaus. Sunaikinkti mūsų žmones, kurie miega namuose Zaporižioje. Nužudyti žmones, kurie eina į darbą Dnipre ir Kyjive“, – rašoma Ukrainos prezidento „Telegram“ paskyroje.

Pasak jo, oro pavojaus signalai nerimsta visoje Ukrainoje, ten skrieja raketos.

„Deja, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Prašome neiti iš slėptuvių. Rūpinkitės savimi ir savo artimaisiais. Laikykimės ir būkime stiprūs“, – sako V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotos atakos Kyjive pasekmės.

Ukrainos prezidentūra pirmadienį pranešė apie smūgius „daugeliui“ Ukrainos miestų – praėjus dienai, kai Maskva apkaltino Kyjivą dėl sprogimo ant Krymą su Rusija jungiančio tilto.

„Ukraina atakuojama raketomis. Yra informacijos apie smūgius daugelyje mūsų šalies miestų“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė prezidento biuro vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenka, jis paragino gyventojus „likti slėptuvėse“.

Ukrainos sostinėje Kyjive AFP žurnalistai pirmadienio rytą girdėjo mažiausiai penkis sprogimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)