Iš viso šalyje iki šiol užregistruoti 1 002 763 žmonės, penktadienį naujienų svetainei „T-Online“ sakė vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser.

„Išgelbėjome daugelio moterų ir vaikų iš Ukrainos gyvybes“, – cituojama ministrė. Ji pridūrė, kad „kol kas mes neblogai susidorojome su šia didžiule užduotimi“ lyginant su ankstesniais laikais, kai Vokietija sulaukė didžiulio pabėgėlių antplūdžio.

„Kuo ilgiau trunka karas, tuo sunkiau apgyvendinti ir pasirūpinti tiek daug pabėgėlių“, – sakė N. Faeser. Vis dėlto kalbant apie Ukrainos pabėgėlių skaičių Vokietijoje, neaišku, kiek atvykusiųjų į šalį jau išvyko.

Nauji Europos Sąjungos (ES) statistikos tarnybos „Eurostat“ duomenys penktadienį parodė, kad Lenkija rugpjūtį priėmė daugiausia nuo Rusijos invazijos bėgančių ukrainiečių– 67 280, tą patį mėnesį į Vokietiją jų atvyko 62 140. Rumunijoje užregistruota maždaug 9715 apsaugos prašančių asmenų iš Ukrainos, Prancūzijoje – 6410, Ispanijoje – 6165.

„Eurostat“ duomenimis, palyginti su praėjusiu mėnesiu į Lenkiją atvykstančių ukrainiečių pabėgėlių skaičius padidėjo 9 990, didėjantis antplūdis užfiksuotas ir Prancūzijoje bei Rumunijoje. Dvylikoje iš 22 ES valstybių narių, apie kurias „Eurostat“ turi patikimų duomenų, laikinosios apsaugos prašančių asmenų skaičius rugpjūtį mažėjo, ypač Bulgarijoje, į kurią atvyko beveik 2 tūkst. mažiau ukrainiečių nei prieš mėnesį.

Lenkijos vyriausybės duomenimis, rugsėjį šalyje vis dar gyveno apie 1,3 mln. pabėgėlių iš Ukrainos, birželį ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis minėjo daugiau nei 2 milijonus. Taip yra dėl to, kad vis daugiau ukrainiečių pabėgėlių grįžta į savo šalį, turinčią 500 kilometrų ilgio sieną su Lenkija, rugsėjį sakė vidaus reikalų viceministras Pawelas Szefernakeris.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją