Tokiu būdu jis įvykdė pažadą savo rėmėjams likus mėnesiui iki kadencijos vidurio rinkimų.

„Skelbiu malonę už visus ankstesnius federalinius nusikaltimus, susijusius su paprastu marihuanos turėjimu“, – sakė J. Bidenas.

Tačiau jis nesiekia visiškai dekriminalizuoti kanapių, ir teigia, kad „prekybos, rinkodaros ir pardavimo nepilnamečiams apribojimai turėtų išlikti“.

Prezidentas turi omenyje ne platinimą, o galimybę asmeniui laikyti medžiagą asmeniniam vartojimui – vyriausybės sveikatos priežiūros institucijų vertinimu, 2019 metais tai darė mažiausiai 18 proc. šalies gyventojų. Kelių valstijų vyriausybės jau yra legalizavusios marihuanos naudojimą rekreaciniais ar medicininiais tikslais.

J. Bidenas taip pat paliepė Teisingumo ir Sveikatos departamentams nustatyti, ar kanapės turėtų būti perkvalifikuotos kaip mažiau pavojinga medžiaga.

Pareigūnai žurnalistams pasakojo, kad pagal federalinius su marihuana susijusius teisės aktus apkaltinamųjų nuosprendžių yra sulaukę apie 6 500 žmonių. Malonė bus suteikta dar tūkstančiams nuteistųjų pagal įstatymus federalinėje sostinėje Vašingtone.

J. Bideno mostas simbolizuoja plačius užmojus – jis siekia, kad šiuo pavyzdžių sektų visų valstijų valdžios institucijos.

„Raginu visus valdininkus šiuo klausimu elgtis taip pat. Kaip niekas neturėtų atsidurti federaliniame kalėjime vien dėl marihuanos laikymo, taip dėl šios pačios priežasties niekas neturėtų būti pasiųstas į vietinį ar valstijos kalėjimą“, – teigė J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją