„Sirijoje vien per šešias pastarąsias savaites buvo pranešta apie daugiau kaip 10 tūkst. įtariamų choleros atvejų“, – per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Sirijos sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad vienuolikoje iš 14 šalies provincijų nuo rugsėjo pabaigos buvo užregistruoti iš viso 594 atvejai. Kiek anksčiau PSO įspėjo, kad protrūkio mastas į jo zoną pateikusiose „provincijose, grėsmingai didėja ir plečiasi į naujas vietoves“.

Didžioji dalis mirties atvejų užregistruota šiaurinėje Alepo provincijoje ir kol kas neaišku, ar šie atvejai įtraukti į bendrą užsikrėtimo atvejų skaičių.

Tai pirmas didelis choleros protrūkis Sirijoje per daugiau kaip dešimtmetį.

Šia ūmia infekcine žarnyno liga dažniausiai užsikrečiama per nuotekomis ar išmatomis užterštą maistą ar vandenį. Daliai užsikrėtusiųjų liga pasireiškia lengvai: jokių simptomų nebūna arba lengvai viduriuojama, tačiau gali išsivystyti ir sunkios ligos formos, pasireiškiančios stipriu vandeningu viduriavimu.

Pasaulyje šia liga kasmet užsikrečia nuo 1,3 iki 4 mln. žmonių, o miršta – 21–143 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją