Praėjusią savaitę Kyjive užregistruota 2515 koronaviruso atvejų, 242 žmonės paguldyti į ligoninę, 22 mirė, pranešė miesto merija. Gyventojai turėtų dėvėti kaukes „viešajame transporte, vietose, kuriose aptarnaujami klientai, ir švietimo įstaigose“, sakoma pranešime.

Nuo rugsėjo 19 iki rugsėjo 25 d. Ukrainoje užregistruoti 44 137 nauji atvejai, 6 667 žmonės buvo paguldyti į ligonines, 161 žmogus mirė, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Praėjusį pirmadienį sveikatos apsaugos viceministras Ihoris Kuzinas kalbėjo apie COVID atvejų „padaugėjimą“ ir teigė, kad sveikatos priežiūros sistema dėl karo „kasdien patiria nuostolių“.

„Nuo invazijos pradžios sunaikinta 18 įstaigų, priimančių COVID sergančius pacientus, dar 15 sunaikinta iš dalies, o daugiau nei 100 atsidūrė priverstinėje okupacijoje“, – sakė I. Kuzinas. Pasak jo, COVID apribojimus gali būti sunku įgyvendinti, nes šalis „susitelkusi į kitą priešą“.

COVID apribojimai buvo sustabdyti, kai vasario 24 d. Ukrainoje įsigaliojo karo padėtis - tą dieną Rusija įsiveržė į šalį. Pasak I. Kuzino, didžiausias atvejų skaičiaus turėjo būti nuo rugsėjo pabaigos iki spalio pradžios. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rugpjūčio pabaigoje pareiškė, kad Ukrainos sveikatos sistema „labai nukentėjo, bet vis dar yra atspari“. PSO pareiškė, kad žiemai artėjant „per artimiausius šešis mėnesius Ukrainos sveikatos sistema gali patirti didžiausią nei kada nors išbandymą“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją