Torpeda turi branduolinę galvutę ir gali sukelti „radioaktyvųjį cunamį“, pažymi laikraštis. Torpedos paleidimo efektą specialistai lygina su tarpžemyninės balistinės raketos paleidimu.

„La Repubblica“ rašo, kad Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sukurtos raketų paleidimo sekimo sistemos su infraraudonųjų spindulių jutikliais „Poseidon“ paleidimo atveju būtų bevertės.

„Supertorpeda“ suprojektuota taip, kad išskirtų labai mažai šilumos. Ji be garso juda daugiau nei 100 km per valandą greičiu, pažymi leidinys.

Povandeninis laivas „Belgorod“ buvo nuleistas į vandenį 2019 m. Severodvinske. 2022-ųjų vasarą jis papildė Rusijos karinio jūrų laivyno arsenalą. Kaip anksčiau skelbė CNN, 184 metrų ilgio „Belgorod“ yra ilgiausias iš visų dabartinių povandeninių laivų. Jo ilgis viršija netgi amerikiečių „Ohio“ klasės povandeninių laivų ilgį (171 metras). Šie povandeniniai laivai yra JAV strateginių branduolinių pajėgų dalis. Rusiškas povandeninis laivas buvo pailgintas, „siekiant jį apginkluoti pirmosios pasaulyje torpedomis su branduolinėmis galvutėmis ir įmontuoti įrangą žvalgybinei informacijai rinkti“, teigia CNN.

Branduolinės torpedos „Poseidon“ vadinamos „Paskutiniojo teismo dienos“ ginklu. Pasaulis apie jas sužinojo 2015 m., kai per Rusijos televiziją „netyčia“ buvo parodyta projekto, tada dar vadinto „Status-6“, pristatymo lapas.

Visgi, kaip išsiaiškino JAV specialiosios tarnybos, „nutekinimas“ buvo tyčinis. JAV valdininkų manymu, branduolinės torpedos parodymas buvo plano, skirto atgrasyti JAV nuo priešraketinės gynybos sistemų dislokavimo Europoje, dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)