Šią žinutę ji paskelbė per „Telegram“.

„Šiandien kiekvienas pasirinko savo kelią. Kruvini mėsininkai, žudantys moteris ir vaikus, į NATO sąvartyną. Ir mes į Rusijos ateitį. Ar bus sunku? Taip, nes nukristi visada lengviau nei pakilti. Tačiau turite prisiminti: istoriškai mums neleidžia šliaužti būtent sparnai. Pirmyn, kartu, vardan šviesos ir su Dievu!“ – rašė Zacharova.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė prašantis paspartintos procedūros dėl narystės NATO, Rusijai oficialiai aneksavus keturis okupuotus Ukrainos regionus.

„Faktiškai, mes jau nuėjome savo kelią į NATO. Faktiškai jau įrodėme, kad esame suderinami su Aljanso standartais. Jie tikri Ukrainai – tikri mūšio lauke ir visais mūsų sąveikos aspektais“, – sakė V. Zelenskis vaizdo įraše, kurį Ukrainos prezidentūra paskelbė socialinėje žiniasklaidoje.

„Mes pasitikime vieni kitais, padedame vieni kitiems ir saugome vieni kitus. Toks yra Aljansas. De facto. Šiandien Ukraina teikia prašymą, kad tai virstų de jure. Taikant procedūrą, kuri atitiks mūsų svarbą apsaugoti visą mūsų bendruomenę. Paspartintu būdu“, – pridūrė jis.

„Žengiame ryžtingą žingsnį pasirašydami Ukrainos prašymą dėl spartesnio stojimo į NATO“, – pareiškė V. Zelenskis.

Ukraina jau seniai išreiškė norą tapti NATO nare. Tačiau kai kurios Aljanso narės skeptiškai vertina Ukrainos euroatlantinę perspektyvą.

V. Zelenskis taip pat pareiškė, kad nesiderės su Rusija, kol valdžioje bus šios šalies vadovas Vladimiras Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)