Auditorijai stovint ir klausantis Rusijos Federacijos himno, vyrai pakėlė ir nuleido rankas.

Svarbu pabrėžti, kad tai retas atvejis, kai V. Putinas, vengiantis kontakto su kitais žmonėmis, leidosi į tokį artimą ryšį.

„Telegram“ kanalas „Nexta“ jau publikavo pirmąjį memą:

Penktadienį Kremliuje per „ceremoniją“ keturios Ukrainos sritys – Doneckas, Luhanskas, Zaporižia ir Chersonas – oficialiai pripažintos Rusijos Federacijos dalimi.

Renginio metu pasirašytos sutartys dėl šių sričių įtraukimo į Rusijos sudėtį. Dokumentus pasirašė Rusijos prezidentas V. Putinas ir Maskvos statytiniai visose šiose teritorijose.

Ši ceremonija surengta po minėtose srityse įvykusių fiktyvių „referendumų“, kuriuose daugelis vietos gyventojų tariamai balsavo už prisijungimą prie Rusijos. Nors Maskva tvirtina, kad šie „balsavimai“ buvo sąžiningi, tarptautinė bendruomenė jų rezultatus laiko suklastotais ir negaliojančiais.

Prieš sutarčių pasirašymą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė kalbą, kurioje, kaip tai jau yra tapę įprasta, vėl svaidėsi kritikos strėlėmis – jų kliuvo Vakarams, NATO, Ukrainai ir JAV. Kremliaus šeimininkas kalbėjo apie bandymus nusilpninti Rusiją ir paversti ją „vergų banda“ ir taip pat ragino Ukrainą nuleisti ginklus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)