Vokietija niekada nepripažins fiktyvių referendumų Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios regionuose, kuriuose neva dauguma pasisakė už prijungimą prie Rusijos, rezultatų“, – V. Zelenskį patikino O. Scholzas, kurį cituoja jo atstovas Steffenas Hebestreitas.

Maskvos primesti pareigūnai teigė pasiekę triuškinančią pergalę išvakarėse pasibaigusiuose pseudoreferendumuose, bet Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose balsavimus vadina suklastotais ir laiko juos tik pretekstu aneksuoti okupuotas teritorijas.

O. Scholzas ir V. Zelenskis aptarė „tolesnės Vokietijos paramos galimybes“, įskaitant pagalbą atstatant Ukrainą, pokalbio stenogramoje nurodė S. Hebestreitas.

Pasak jo, kancleris pabrėžė, kad Vokietija nesiliaus „konkrečiais politiniais, finansiniais ir humanitariniais veiksmais remti Ukrainos, taip pat ginti jos suvereniteto ir teritorinio vientisumo – be kito ko, tiekdama ginkluotę“.

O. Scholzas savo šalyje ir užsienyje vis labiau spaudžiamas tiekti daugiau karinės įrangos Ukrainai.

Nors Vokietija aprūpina Kyjivą tokia ginkluote kaip raketos ir priešlėktuviniai tankai, Berlynas kol kas nesutinka siųsti karo draskomai šaliai vakarietiškų kovos tankų ir pėstininkų kovos mašinų.

Pasak Ukrainos vyriausybės, geriausias atsakas į aneksinius referendumus būtų griežtinti sankcijas Rusijai ir tiekti Kyjivui daugiau ginkluotės, kuri padėtų jam tęsti pasipriešinimą.

„Ukraina ragina ES, NATO ir Didįjį septynetą (G-7) nedelsiant ir smarkiai padidinti spaudimą Rusijai – be kita ko, įvedant griežtas sankcijas ir reikšmingai didinant karinę pagalbą Ukrainai“ – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją