„Jūs žinote, kad galite pasikliauti mūsų lojalia parama Ukrainos žmonių laisvės reikalui. Būkite stiprūs ir išlaikykite nepalaužiamą tikėjimą!“, parašė G. Meloni, ketinanti vadovauti dešiniųjų koalicijos vyriausybei po savaitgalį Italijoje vykusių rinkimų, per kuriuos jos aljansas užsitikrino visišką daugumą vietų parlamente.

V. Zelenskis tviteryje pasveikino G. Meloni ir padėkojo Italijai už pagalbą Rusijos užpultai Ukrainai.

Dabartinis ministras pirmininkas Mario Draghi aiškiai palaikė Ukrainą ir tiekė ginklus Kyjivui, kai prieš kiek daugiau nei septynis mėnesius Rusija pradėjo invaziją į kaimyninę šalį. G. Meloni irgi griežtai pasmerkė Rusiją ir pastaraisiais mėnesiais ne kartą aiškiai pasisakė palaikanti Kyjivą, tad jos politika atitinka M. Draghi ir daugumos Europos vyriausybių.

Vis dėlto du jos koalicijos partneriai būsimoje vyriausybėje kelia susirūpinimą. „Lygos“ lyderis Matteo Salvini kritikavo sankcijas Maskvai ir yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerbėjas, o „Forza Italia“ vadovaujantis Silvio Berlusconi jau daugelį metų yra artimas V. Putino draugas ir tik praėjusią savaitę interviu televizijai teigė, kad Rusijos prezidentas buvo priverstas įsiveržti į Ukrainą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją