Tokius duomenis, kuriuos atsiuntė 155 apygardos iš 225, paskelbė Centrinės rinkimų komisijos vadovas Jaroslavas Davydovičius.

Pasak jo, aktyviausiai balsuoja Zaporožės (21,3 proc.), Vinicos (20,7 proc.), Černigovo (19,75 proc.) sričių rinkėjai. Daugiau kaip 19 proc. balsų iki 12 valandos atiduota ir Kijeve, Lugansko, Chmelnickio, Sumų srityse. Vangiausi Odesos srities rinkėjai, kurių balsavo tik 12,6 proc.

450 Ukrainos parlamento deputatų pirmą kartą bus renkami 225-iose apygardose proporciniu pagrindu, kaimiškųjų ir apylinkių tarybų deputatų, taip pat kaimų, gyvenviečių ir miestų vadovų rinkimai rengiami pagal mažoritarinę sistemą.

Balso teisę Ukrainoje turi daugiau kaip 37 mln. piliečių.

Į balsavimo renkant liaudies deputatus biuletenį įtrauktos 45 partijos ir blokai.

Į šalies parlamentą pateks partijos ir rinkimų blokai, už kuriuos balsavo ne mažiau kaip 3 proc. rinkėjų.

Įstatymas numato galimybę pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais tik atskirose rinkimų apygardose.

Šalies Centrinė rinkimų komisija privalo paskelbti oficialius rinkimų rezultatus ne vėliau kaip 15-ą dieną po balsavimo, tai yra, ne vėliau kaip balandžio 10-ąją.

Juščenka tiki, kad per parlamento rinkimus Ukrainoje bus įtvirtinta demokratija

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka pareiškė, kad parlamento rinkimai šalyje pirmą kartą vyksta laisvai, ir tai byloja apie demokratijos pergalę šalyje. "Tai diena, kuri, esu tikras, labai svarbi Ukrainos istorijai, diena, kai Ukrainoje pirmą kartą vyksta demokratiniai rinkimai. Valdžia padarė, regis, neįmanoma, kad šie rinkimai išties būtų teisingi ir demokratiški", - pareiškė V.Juščenka sekmadienį žurnalistams Kijeve, atidavęs savo balsą rinkimų apylinkėje.

Pasak prezidento, valdžia parlamento rinkimų finansavimui skyrė milijardą grivinų (apie 568 mln. litų), taip pat užtikrino rinkimų apygardų steigimą ir materialinį techninį aprūpinimą.

"Tai rodo, jog valdžia norėjo, kad šie rinkimai būtų besąlygiškai laisvi. Man regis, tai pavyko", - sakė prezidentas.

Atsakydamas į klausimą, kaip nusiteikęs dalyvauja rinkimuose, V.Juščenka pažymėjo: "Nuotaika tokia, kokia būna prieš pergalę, nes esu tikras, kad demokratiniai rinkimai Ukrainoje - tai jau savaime pergalė".

Janukovičius nori, kad po rinkimų Ukrainoje įsivyrautų tvarka ir stabilumas

Regionų partijos lyderis Viktoras Janukovičius pareiškė, kad Ukrainos parlamento rinkimuose balsavo už tvarką ir stabilumą. "Aš balsavau už tvarką ir stabilumą. Ukrainą matau kaip stiprią valstybę, kurios žmonės gyvens ramiai", - sakė jis žurnalistams sekmadienį Kijeve, rinkimų apylinkėje.

V.Janukovičius išreiškė įsitikinimą, kad Regionų partija laimės dabartinius rinkimus. "Bus pergalė", - sakė jis.

"Atsakydamas į klausimą dėl bendradarbiavimo su prezidentu, V.Janukovičius pabrėžė, kad toks bendradarbiavimas vyks remiantis Ukrainos Konstitucija. Jis taip pat atmetė galimybę, kad Ukrainos parlamentas po rinkimų bus paleistas: "Manau, tai nerealu".

Kalbėdamas apie Ukrainos santykius su pasaulio valstybėmis, V.Janukovičius pabrėžė, kad Ukraina palaikys abipusiškai naudingus santykius su visomis pasaulio valstybėmis, tarp jų ir su Europos Sąjunga.

Paklaustas apie koalicijos Ukrainos parlamente galimybę, Regionų partijos lyderis pažadėjo į šį klausimą atsakyti pirmadienį.