Žurnalistai klausė D. Peskovo apie JAV pareiškimus, jog, būgštaujant, kad Rusija gali panaudoti atominį ginklą, abi šalys palaiko kontaktą.

Komunikacijos kanalai bent jau leidžia kiekvienai pusei perduoti „ypatingus pranešimus“ apie viena kitos pozicijas, sakė D. Peskovas.

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas sekmadienį stočiai „CBS News“ pareiškė, jog JAV vyriausybė „tiesiogiai, privačiai, labai aukštu lygiu“ pranešė Kremliui, kad bet koks branduolinio ginklo panaudojimas turės katastrofiškų padarinių Rusijai. Rusija taip pat perspėta, kad JAV ir jų sąjungininkės reaguos ryžtingai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė apie 300 000 rezervistų mobilizaciją karui prieš Ukrainą ir kartu pareiškė: „Jei kils grėsmė mūsų šalies teritoriniam vientisumui, mes, gindami Rusiją ir savo tautą, panaudosime visas turimas priemones. Tai ne blefas“. Stebėtojai tame įžvelgia grasinimą panaudoti atominį ginklą.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Riabkovas apkaltino JAV „neatsakingu“ ir „labai agresyviu“ kursu, kuris „priveda mus prie pavojingos ribos“. Maskva „amerikiečių kolegoms“ keliskart pasiuntė perspėjimo signalus, per Rusijos valstybinę televiziją sakė S. Riabkovas. Tačiau esą ir toliau palaikomi kontaktai telefonu, per ambasadas ir asmeniniais laiškais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)