Jungtinių Tautų vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras Filippo Grandi pavadino tai „širdį veriančia tragedija“.

Laivas nuskendo ketvirtadienį, žmonių paieškos toliau tęsiamos, keli vis dar dingę. „Žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 86“, – šeštadienį sakė Sirijos uostų vadovas Sameras Kbrasli. Anksčiau skelbta, kad žuvo 73 žmonės, pranešė oficiali naujienų agentūra SANA. Pasak Jungtinių Tautų, mažiausiai 20 išgelbėtų žmonių gydomi Sirijos ligoninėse, kai kurių būklė sunki.

Libane yra daugiau nei milijonas pabėgėlių iš pilietinio karo draskomos Sirijos, nuo 2019 m. šalis apimta finansų krizės, kurią Pasaulio bankas vertina kaip vieną didžiausių šiais laikais. Iš šalies išvyksta daugybė migrantų, ne tik pabėgėlių iš Sirijos ir Palestinos, bet ir Libano piliečių.

JT palestiniečių pabėgėlių agentūros UNRWA duomenimis, Libane užregistruota daugiau nei 450 tūkst. pabėgėlių palestiniečių. Laivelyje, nuskendusiame ties Sirijos Tartuso uostu, esančiu maždaug už 50 kilometrų į šiaurę nuo Libano Tripolio miesto, iš kur migrantai išplaukė, buvo iki 150 žmonių, daugiausia libaniečių, sirų ir palestiniečių, tarp jų vaikų ir pagyvenusių žmonių, nurodė JT.

Dauguma iš Libano išplaukiančių migrantų laivų mėgina pasiekti Europos Sąjungai priklausantį Kiprą - salą maždaug už 175 kilometrų į vakarus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją