Pasak, M. A. Strack-Zimmerman, ta proga kancleris „turėtų paaiškinti mūsų sąjungininkėms ir šalims partnerėms, kurias sieja draugystės ryšiai, kodėl jo patarėjai pataria jam netiekti Ukrainai skubiai reikalingų tankų.“

Vokietija nebegali sau leisti atidėlioti šio sprendimo, nes „mūsų laisvės ir demokratijos vertybės ginamos ir Ukrainoje“, – sakė veržli FDP politikė, kurios kandidatūra į šalies gynybos ministres po rinkimų pernai rudenį buvo svarstyta. Deja, šis postas atiteko kairiojo socialdemokratų sparno politikei Christinei Lambrecht.

„Jungtinių Valstijų ambasadorius Vokietijoje, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir ES Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen aiškiai prašė Vokietijos imtis iniciatyvos Europoje ir tiekti tankus Ukrainai“, – priminė ji federaliniam kancleriui. O. Scholzo pozicija, kad Vokietija neis viena ir veiks išvien su savo sąjungininkais, yra „veikiau jau išmislas nei tikrovė“.

Prieš savaitę FDP gynybos ekspertė M. A. Strack-Zimmermann ragino socialdemokratės Ch. Lambrecht vadovaujamą Gynybos ministeriją skubiai pakeisti kursą tankų tiekimo Ukrainai klausimu.

Gynybos komiteto pirmininkė praėjusį antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad ministerijos nenoras tiekti ginklus „kenkia Ukrainai“.

„Nepaisant aštrios situacijos Ukrainoje, Vokietija, labiau nei bet kuri kita Vakarų šalis, susitelkia tik į tai, kad kaip nors įvykdytų visus įsipareigojimus NATO“, – kritikavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją