Apie tai jis parašė savo „Telegram“ kanale.

„Referendumai Donbase turi didelę reikšmę ne tik sisteminei LLR, DLR ir kitų išlaisvintų teritorijų gyventojų apsaugai, bet ir istorinio teisingumo atkūrimui. Jie dešimtmečiams pakeistų Rusijos vystymosi vektorių. Ir ne tik mūsų šalyje. Surengus referendumus ir priėmus naujas teritorijas į Rusiją, geopolitinė transformacija pasaulyje taps negrįžtama“, – rašė aršiais pareiškimais pastaruoju metu garsėjantis D. Medvedevas.

Jis pagrasino, kad „kėsinimasis į Rusijos teritoriją – nusikaltimas, kurio padarymas leis panaudoti visas savigynos priemones“.

Tačiau esą ne mažiau svarbu, kad po „Konstitucijos pataisų šių sprendimų atšaukti negalės nė vienas būsimasis Rusijos vadovas, nė vienas pareigūnas“.

Delfi primena, kad pirmadienį Donecko separatistinės administracijos „vadovas“ Denisas Pušilinas telefonu ragina savo kolegą Luhansko separatistų lyderį Leonidą Pasečniką „sinchronizuoti veiksmus“ rengiant „referendumą“ dėl prisijungimo prie Rusijos.

„Okupantai ir vėl užvedė kalbą apie „rinkimus be rinkimų“, kadangi Ukrainos ginkluotosios pajėgos įstūmė juos į aklavietę“, – vakarinį D. Pušilino skambutį L. Pasečnikui pakomentavo Luhansko srities vadovas Serhijus Haidajus.

Jis laikosi nuomonės, kad formalus nepriklausomomis valstybėmis pasiskelbusių teritorinių vienetų prašymas dėl prisijungimo prie Rusijos Maskvai reikalingas kaip pagrindas naujam karo posūkiui, o akivaizdų skubėjimą nulėmė separatistams paniką sukėlusios ukrainiečių kontratakos.

„Okupantai gali surengti tariamą referendumą – paskubomis kažką sulipdyti ir pripažinti „rezultatus“. Pagal tuos „rezultatus“ visi norės įstoti į RF. Tada jau laikinai okupuotos Ukrainai priklausančios Luhansko srities atsiėmimą Rusija traktuos kaip „tiesioginį Rusijos užpuolimą“ ir taip atsiras pretekstas surengti visuotinę mobilizaciją bei paskelbti karą. Juk dabar mobilizacija jiems kelia didelių problemų. Surinkti reikiamą skaičių žmonių niekaip nesiseka“, – cituoja „Laisvosios Europos radijas“ S. Haidajaus pasakytus žodžius.

Komentuodamas žinią apie „referendumus“, Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Michailas Podoliakas nurodė, kad „Rusijos propagandistai įsimylėję juos kaip panacėją“.

„Turiu jiems blogų žinių, – parašė M. Podoliakas „Twitter“ paskyroje. – Egzistuoja globalus konsensusas ir tarptautinė teisė, todėl Doneckas, Luhanskas ir Krymas – tai Ukraina. Bet kokie bandymai perdažyti vėliavas – tai fikcija, nieko nepakeisianti nei mūsų, nei parnerių akyse.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)