Keturiuose per susitikimą užfiksuotuose ir BBC žurnalisto Andrejaus Zacharovo „Twitter“ paviešintuose kadruose matyti, kaip Rusijos lyderis stovi priešais Rusijos vėliavą ir laukia turinčių atvykti ir oficialiai su juo pasisveikinti Turkijos, Azerbaidžano, Indijos bei Kirgizijos vadovų, rašo „Newsweek“.


„Žmogus, pats sąmoningai vėluodavęs į susitikimus, dabar prisistato net anksčiau. Ar kažkas atsitiko?“ – retoriškai klausia A. Zacharovas komentuodamas įkeltas nuotraukas.

O štai CNN žurnalistė Bianna Golodryga, pasidalijusi A. Zacharovo žinute, parašė „Na ir montažas. V. Putinas, paprastai elgdavęsis kaip galingasis, t. y. versdavęs užsienio šalių lyderius (įskaitant ir B. Obamą...) jo laukti... gavo paragauti savo paties vaistų iš Turkijos, Azerbaidžano, Indijos ir Kirgizijos lyderių.“

Reaguodamas į filmuotą medžiagą, kurioje įamžintas Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano laukiantis V. Putinas, Antonas Geraščenka, Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas, pakomentavo: „Anksčiau V. Putinas versdavo visus laukti, o dabar pats tapo tuo, kuriam tenka apmaudžiai laukti. Laikai pasikeitė.“

Prie nuotraukos, vaizduojančios Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo laukiantį V. Putiną, „The Guardian“ žurnalistas Shaunas Walkeris parašė: „Nevykusiai apsimeta, kad naršo telefoną, nes kažkas vėluoja į pasimatymą. Bet nėra jokio telefono, o tas kažkas – Alijevas.“


Delfi primena, kad liepą V. Putinui teko kurį laiką nejaukiai stovėti kabinete priešais galybę reporterių, kol laukė Turkijos vadovo Recepo Tayyipo Erdogano.

Prieš dviejų lyderių susitikimą padarytame vaizdo įraše matyti, kaip V. Putinas nekantriai stoviniuoja, o jo veido išraiška aiškiai byloja, kad jis jaučiasi nepatogiai. Po 50 sekundžių su juo pasisveikino R. T. Erdoganas. V. Putinui toks sutikimas buvo neįprastas.

Dažniausiai būtent jis verčia kitus pasaulio lyderius laukti – tyčia, kartais netgi ne vieną valandą. Pasigirdo nuomonių, kad R. T. Erdoganas atsilygino V. Putinui už 2020 m. Maskvoje įvykusį susitikimą, kai Turkijos prezidentui teko taip ilgai laukti, kad jis net prisėdo.

Reporteriai užfiksavo akimirką, kai V. Putinas įėjo į kabinetą, tikėdamasis, kad R. T. Erdoganas netrukus prie jo prisijungs, tačiau Rusijos prezidentui teko vienam stovėti ir klausytis fotoaparatų spragsėjimo. Paprastai stoiškas Rusijos lyderis sunėrė rankų pirštus, nenustygo vietoje ir įtraukė skruostus.

Galiausiai V. Putinas nuleido rankas prie šonų ir, regis, buvo šiek tiek susierzinęs, kai R. T. Erdoganas neskubėdamas priėjo ir paspaudė jam ranką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)