Rugsėjo 12 d. Sankt Peterburgo Semionovsko savivaldybės deputatė Ksenija Torstrem paskelbė tviteryje, kad peticiją pasirašė beveik 20 deputatų ir kad ji toliau renka parašus.

Vasario pabaigoje pradėjęs karinę invaziją į Ukrainą, V. Putinas netoleruoja nepritarimo, kita vertus, visuomenės parama karui ima mažėti, juo labiau, kai Ukraina skelbia atsikovojanti teritorijas iš Rusijos šalies šiaurės rytinėje dalyje.

Praėjusią savaitę V. Putino gimtojo Sankt Peterburgo miesto Smolnio rajono savivaldybės deputatai patvirtino Rusijos Dūmai skirtą tekstą, kuriame reikalaujama apkaltinti V. Putiną valstybės išdavimu ir teigiama, kad jos sprendimas pradėti karą Ukrainoje pakenkė Rusijos ir jos piliečių saugumui.

Vėliau savivaldybės deputatus iškvietė į policiją ir pateikė jiems kaltinimus dėl šalies ginkluotųjų pajėgų diskreditavimo.

Praėjusią savaitę Maskvos Lomonosovo savivaldybės deputatai irgi išpeikė V. Putiną ir ragino jį atsistatydinti, motyvuodami tuo, kad valdžios pasikeitimas svarbus šalies gerovei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)