Ukrainos priešpriešos metu Rusijos kariai buvo priversti palikti didžiąją dalį okupuotos Charkivo regiono teritorijos, o daugelis jų išvyko į Rusiją. Apie tai praneša CNN, remdamasi Pentagono atstovu.

Pasak Jungtinių Valstijų, Ukrainos kariai „greičiausiai perėmė Kupjansko ir Iziumo kontrolę, be mažų kaimų“.

„Rusijos pajėgos ir toliau koncentruoja savo pastangas nuo Seversko iki Bachmuto. Šis miestas lieka dėmesio centre, kur rusai gali bandyti įsitvirtinti. Mes ir toliau matome didelį artilerijos naudojimą ir oro antpuolius“, – sakė JAV gynybos departamento pareigūnas.

Chersono regione Pentagonas mato „kruopščiai kalibruotas ukrainiečių operacijas, įskaitant tam tikrą nuosaikią pažangą“.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad nuo rugsėjo pradžios Ukrainos kariai išlaisvino daugiau nei 6 tūkstančius kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)