V. Zelenskis pabrėžė, kad ukrainiečiai siekia išlaisvinti savo valstybės teritorijas.

„Pagrindinis okupacijos nutraukimo tikslas yra tas, kad Rusijai negali būti leista tęsti labai lėtos okupacijos, kurią ji pradėjo 2014 metais“, – sakė jis.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad jis negali pranešti apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operatyvinių veiksmų mūšio lauke detales.

„Mes nestovėsime vietoje. Mes visą laiką eisime lėtai. Kitaip su jais nesikalbėsime. Kai tik pasiliksime ir atsistosime, žinau, kad kai kurios valstybės pastūmės mus Minsko proceso link. Noriu, kad pasaulis suprastų, jog tai skirtingi dalykai. Diplomatinis sprendimas ir „Minskas“-2-3-5-10 yra skirtingi dalykai. „Minskas“ yra tuščias popieriaus lapas, siekiant suteikti Rusijai poilsį prieš kitą invaziją“, - pabrėžė Zelenskis.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas taip pat pažymėjo, kad Ukraina nesutinka su Vakarų partnerių rekomendacijomis pradėti „taikos“ derybas su Rusija ir reikalauja visiško Donbaso ir Krymo okupacijos nutraukimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją