Socialiniuose tinkluose pasirodė palydovinės nuotraukos, kuriuose užfiksuotas sugriautas svarbus tiltas Chersono srityje, Naujojoje Kachovkoje. Ukrainiečiai sunaikino automobilių tiltą, greta esantis geležinkelio tiltas nesugriautas, bet smarkiai apgadintas.


Rusija skaičiuoja nuostolius

Ukrainos kariuomenė šalies pietuose per parą nukovė 106 rusų karius ir sunaikino apie 60 vienetų karinės technikos, įskaitant 14 tankų, apie tai feisbuke paskelbė Ukrainos kariuomenės operatyvinė vadovybė pietuose, informuoja naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Pietų operatyvinėje zonoje padėtis stabiliai sudėtinga, bet kontroliuojama. Mes negailestingai naikiname priešo logistikos kelius ir rezervus, kontrolės punktus ir priešo moralinę bei psichologinę būklę. Tęsiasi pozicinės kovos, mūsų ugnis neleidžia priešui išsilaikyti užimtose pozicijose“, – rašoma suvestinėje.

Ukraina taip pat pranešė, į nelaisvę paėmusi tris okupantus, perėmusi du tankus T-62, šarvuotį BTR-82 ir daug ginklų su amunicija.

Rusijos lėktuvai per dieną atliko 8 smūgius prieš ukrainiečių pozicijas. Ukrainos aviacija atsakė 22 smūgiais, o raketinės artilerijos pajėgos atliko daugiau nei 400 užduočių.

Rusija neteko 106 karių ir šešių dešimčių karinės technikos vienetų: įskaitant 14 tankų T-72 ir T-62, haubicą „Msta-B“, savaeigį desanto artilerijos pabūklą, dvi reaktyvinės salvinės ugnies sistemas „Uragan“, tris 152 mm haubicas, 120 mm mobilų minosvaidį, du bepiločius žvalgybos orlaivius ir 35 vienetus šarvuotų automobilių.

Ukrainos kariuomenė taip pat pranešė smogusi 205-os atskiros motorizuotos kazokų šaulių brigados stebėjimo punktui Snihurivkoje, pontoniniam keltui greta Kozackės, sunaikinusi tris ginklų sandėlius Chersono ir Beryslavo rajonuose ir du amunicijos tiekimo punktus.

Nuo vasario 24 d. iki rugsėjo 3 d. Ukraina skelbia nukovusi 48 700 Rusijos kareivių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės