Didžiosios Britanijos karinės jūrų pajėgos leido jūreiviams homoseksualams atvirai demonstruoti savo orientaciją.

Karališkosios karinės jūrų pajėgos paskelbė, jog admiralitetas (aukščiausia laivyno vadovybė) pakeitė savo politiką homoseksualų atžvilgiu. Tokią informaciją pateikė britų dienraštis „Telegraph“.

Buvo draudžiama

Antrasis Jungtinės Karalystės admiraliteto lordas, viceadmirolas Adrianas Jonesas paskelbė, kad laivyno požiūris į seksualines mažumas buvo „nesveikas“. Gėjams buvo draudžiama bet kokiais būdais demonstruoti savo orientaciją.

Pasak A.Joneso, draudimo panaikinimas parodys, kad anglų vyrai yra džentelmenai ne tik santykiuose su moterimis. Viceadmirolas apie permainas vidinėje laivyno politikoje paskelbė per konferenciją, kurią surengė žmogaus teisių gynėjų organizacija „Stonewall“. Ji ypač aktyviai rūpinasi gėjų teisėmis.

Galės tuoktis

Nuo šiol homoseksualams bus leidžiama tuoktis kariniame laive, taip pat dalyvauti gėjų paraduose vilkint karinę uniformą.

A.Joneso teigimu, iki tol gėjams, kurie atvirai reiškė savo lytinę orientaciją, kelias į karines jūrų pajėgas taip pat nebuvo užkirstas. Tačiau tarnaudami jie privalėjo slėpti savo orientaciją. Pasak viceadmirolo, draudimų panaikinimas laivyne turėtų padidinti karinį efektyvumą.

Taktika „neklausti ir neatsakinėti“ buvo taikoma ir Jungtinių Amerikos Valstijų laivyne. Čia buvo leidžiama tarnauti tik seksualinės orientacijos nedemonstruojantiems gėjams. Tačiau taktika nepasitvirtino, nes gėjų teisių gynimo organizacijos JAV karinį laivyną atakavo ieškiniais dėl žmogaus teisių pažeidimo.