Jis esą iškrito pro ligoninės langą.

Bendrovės „Lukoil“ direktorių tarybos pirmininkas R. Maganovas mirė iškritęs pro ligoninės langą. Apie tai paskelbė TV kanalas REN TV, nenurodydamas informacijos šaltinio.

Šis 67-erių metų amžiaus naftos bendrovės aukščiausio rango vadovas buvo gydomas Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje. Vyras gulėjo šešto aukšto skyriuje.

Ravilis Maganovas

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis taip pat pranešė, kad žuvo R. Maganovas. „Šį rytą R. Maganovas iškrito pro savo palatos Centrinėje klinikinėje ligoninėje langą ir mirė nuo patirtų traumų“, – teigia „Interfax“ šaltinis.

Apie vyro mirtį taip pat paskelbė „Telegram“ kanalas „Mash“. Jo išplatintoje žinutėje tvirtinama, kad R. Maganovas galėjo nusižudyti. Tokia informacija kol kas nebuvo patvirtinta nepriklausomai.

Rusijos naftos bendrovė „Lukoil“ ketvirtadienį patvirtino žinią apie R. Maganovo mirtį.

„Su giliu apgailestavimu pranešame, kad Ravilis Maganovas... mirė po sunkios ligos“, – sakoma „Lukoil“ pareiškime, nepateikiant daugiau informacijos apie jo mirtį.

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje R. Maganovas dirbo įmonėje „Langepasneftegaz“, kuri priklausė 1991 metais įkurtai „Lukoil“. Beje, vyras ir sugalvojo pastarosios bendrovės pavadinimą.

Nuo 1993 metų jis buvo „Lukoil“ direktorių tarybos nariu, o 2020-aisiais tapo jos pirmininku. R. Maganovas nuo 2006 metų ėjo bendrovės pirmojo vykdomojo viceprezidento pareigas.

Jis taip pat buvo įmonės „Tatneft“ generalinio direktoriaus Nailo Maganovo brolis.

R. Maganovas tapo dar vienu iš daugelio paslaptingomis aplinkybėmis mirusių stambių verslininkų.

Netrukus po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, „Lukoil“ paragino nutraukti karą Ukrainoje. Kovo pradžioje „Lukoil“ valdyba paragino kuo greičiau užbaigti karą ir pareiškė užuojautą „šios tragedijos“ aukoms.

Šių metų gegužės mėnesį taip pat neįprastomis aplinkybėmis žuvo buvęs „Lukoil“ aukšto rango vadovas Aleksandras Subotinas.

Tai toli gražu ne pirmas pranešimas apie mįslingas Rusijos įmonių vadovų mirtis.

Balandį buvęs dujų įmonės „Novatek“ aukščiausio rango vadovas Sergejus Protosenija buvo rastas uždusęs viename Ispanijos kurorte. Vyro žmona ir dukra buvo mirtinai subadytos.

Vos keliomis dienomis anksčiau Maskvoje „nusižudė“ buvęs banko „Gazprombank“ viceprezidentas Vladislavas Avajevas. Prieš nusižudydamas vyras neva nušovė žmoną ir dukrą.

O vasario mėnesį vienoje elitinėje Vyborgsko rajono gyvenvietėje „pasikorė“ Aleksandras Tiuliakovas, bendrovės „Gazprom“ Jungtinio atsiskaitymo centro generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)