Valstybinės naujienų agentūros „Prensa Latina“ duomenimis, C. Guevara March mirė lankydamasis Venesueloje nuo širdies smūgio. Jam buvo 60 metų.

„Su dideliu liūdesiu atsisveikiname su Camilo, Che sūnumi ir jo idėjų propaguotoju“, – per „Twitter“ parašė M. Diaz-Canel.

C. Guevara Marchas buvo vienas iš keturių vaikų, gimusių argentiniečio Che Guevaros ir kubietės Aleida March šeimoje.

Revoliucionierius taip pat turėjo dukrą Hildą iš ankstesnės santuokos su perujiete Hilda Gadea.

C. Guevara Marchą pergyveno žmona venesuelietė Rosa Aliso ir trys dukros; viena iš jų yra iš ankstesnių santykių.

Venesuelos ambasadorius Kuboje Adanas Čavesas, velionio autoritarinio prezidento Hugo Chavezo brolis, sakė, kad C. Guevara Marchas buvo „neįtikėtinas bendražygis“.

Baigęs darbo teisės studijas, jis vadovavo Havanoje veikiančiam Che Guevaros studijų centrui – įstaigai, siekiančiai populiarinti šio marksisto, kuris tebėra itin įtakinga figūra Kuboje, veiklą ir ideologiją.

Argentinoje gimęs Che Guevara studijavo mediciną, o praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio pradžioje keliavo po Lotynų Ameriką ir Meksikoje susipažino su Kubos revoliucionieriais Fideliu ir Rauliu Castro (Kastrais).

Che Guevara įstojo į jų kariuomenę ir padėjo nuversti JAV remiamą Kubos diktatorių Fulgencio Batistą (Fulchensijų Batistą), o vėliau nesėkmingai bandė sukelti panašias marksistines revoliucijas Konge ir paskui – Bolivijoje. Šioje Pietų Amerikos šalyje revoliucionierių 1967 metais nušovė vienas karys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją