Vienas aukšto rango JAV administracijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, sakė, kad Rusija, naudodama Irane pagamintus dronus patyrė „daug nesėkmių“. Kokios tai nesėkmės, pareigūnas nenurodė.

Tuo metu televizijos kanalas CNN, remdamasis šaltiniais JAV administracijoje, pranešė, kad Rusija įsigijo ir atsigabeno į savo teritoriją pirmąją partiją Irane pagamintų dronų.

Gautomis žiniomis, rusai pasiėmė bepilotes skraidykles iš Irano aviacijos bazės rugpjūčio pradžioje, į Rusiją jos buvo atgabentos mėnesio viduryje. Treniruotis naudoti dronus rusai pradėjo dar praėjusį mėnesį Irane.

„JAV mano, kad Rusija oficialiai įsigijo ir nugabeno į savo teritoriją dronų „Mohajer-6“, „Shahed-129“ ir „Shahed-191“, - pažymi CNN.

Visų trijų tipų bepilotės skraidyklės gali būti naudojamos žvalgybai ir atakuoti priešą valdomais šaudmenimis.

„JAV įsitikinusios, jog Rusija ketina importuoti šimtus tokių dronų, kurie bus naudojami smūgiams iš oro, elektroniniam karui ir Ukrainos teritorijos apšaudymui“, - teigia CNN.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)