Rusijos primestos regiono administracijos vadovas Vladimiras Rogovas anksčiau kaltino, esą skylės atsirado po Ukrainos pajėgų smūgio į kompleksą. Jis „Telegram“ skelbė nuotraukas, kuriose matoma viena iš skylių. Ukraina yra ne kartą paneigusi pastarosiomis savaitėmis smūgiavusi elektrinei ar šalia jos.

CNN nustatė geografinę vietą ir patvirtina nuotraukų autentiškumą, bet ne teiginius, kad skylės atsirado dėl ukrainiečių smūgio.

Primename, kad sekmadienio vakarą Rusijos kariai apšaudė Enerhodaro miestą, kuriame yra Zaporižios AE. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Rusija iš užimtos Zaporižios AE teritorijos raketomis ir artilerija apšaudė kitoje Dniepro pusėje esančius miestus.

Palydovinėse nuotraukose taip pat užfiksuoti mažiausiai trys Rusijos šarvuočiai.

Zaporižios atominė elektrinė
Zaporižios atominė elektrinė
Zaporižios atominė elektrinė

Pirmadienį Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovas Rafaelis Grossis pranešė, kad agentūros misija vyksta į Rusijos pajėgų užimtą Zaporižios atominę elektrinę.

Pasak jo, misiją atvyks į jėgainę jau šią savaitę.

„Mes turime užtikrinti didžiausio Ukrainoje ir Europoje branduolinio objekto saugumą. Didžiuojuosi, kad vadovauju šiai misijai, kuri atvyks į Zaporižios AE šią savaitę“, – tviteryje parašė jis.

Pasak TATENA atstovų, svarbiausi misijos tikslai yra įvertinti fizinę žalą, nustatyti saugumo ir apsaugos sistemų funkcionalumą, įvertinti personalo darbo sąlygas, imtis skubių priemonių jėgainės saugumui užtikrinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)