Pasak ministerijos atstovo spaudai Zhao Lijiano, tai „kenkia regiono taikai ir stabilumui“. Atstovas pridūrė, kad Vašingtonas turi laikytis „vienos Kinijos“ politikos.

Taivanas nuo 1949 m. turi nepriklausomą vyriausybę, tačiau Kinija šią demokratiškai valdomą salą laiko savo teritorija ir yra pažadėjusi ją susigrąžinti, prireikus – jėga. Pekinas taip pat prieštarauja bet kokiems Taivano oficialiems ryšiams su kitomis valstybėmis.

JAV karinio jūrų laivyno 7-oji flotilė paskelbė pranešimą, kuriame teigė, kad sekmadienį raketiniai kreiseriai „USS Antietam“ ir „USS Chancellorsville“ atliko „įprastą“ misiją tarptautiniuose vandenyse. „Šių laivų tranzitas Taivano sąsiauriu rodo JAV įsipareigojimą laisvam ir atviram Indijos ir Ramiojo vandenyno regionui. JAV kariuomenė skraido, plaukioja ir veikia ten, kur tai leidžia tarptautinė teisė“, – sakoma pranešime.

Tai buvo pirmasis kartas nuo JAV Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizito Taivane, kai šiuo sąsiauriu praplaukė JAV laivai. Trumpas N. Pelosi vizitas saloje užrūstino Pekiną. Reaguodama į tai, Kinija aplink Taivaną surengė didelio masto karines pratybas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją