Pasak „Belaruski Hajun“, 19 val. 14 min. į Baltarusijos oro erdvę virš Mogiliovo srities iš Rusijos teritorijos įskrido mažiausiai penki rusų naikintuvai, tarp jų – keli bombonešiai „Tu-22M“. Jie tuomet praskrido virš Rahačiovo miesto Akciabrskij miestelio Gomelio srityje link. Iš ten 19 val. 29 min. buvo paleista pirmoji raketa. Po to raketos buvo paleidžiamos kas tris minutes.

Kiek vėliau virš Mikaševičų, Lunineco ir Stolino miestų Baltarusijoje pasigirdo penki sprogimai ar raketų paleidimo garsai. Tuomet tarp 19 val. 44 min. ir 19 val. 53 min. lėktuvai grįžo į Rusiją.

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka praėjusį trečiadienį pasveikino Ukrainą su Nepriklausomybės diena.

Jis linkėjo ukrainiečiams „taikaus dangaus, tolerancijos, drąsos, stiprybės ir sėkmės atkuriant orų gyvenimą“, sakoma oficialiame pranešime.

„Esu įsitikinęs, kad dabartinis susipriešinimas nepajėgs sugriauti ilgamečio dviejų šalių tautų nuoširdžių gerų kaimyninių santykių pagrindo. Baltarusija ir toliau pasisakys už harmonijos išsaugojimą, draugiškų ir abipusiai pagarbių ryšių plėtojimą visais lygmenimis“, – rašoma A. Lukašenkos sveikinime.

Į tokį jo sveikinimą sureagavo Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Įtariu, kad ponas Lukašenka rimtai tiki, kad pasaulis nepastebi tiesioginio bendrininkavimo tyčiniuose nusikaltimuose prieš Ukrainą. Todėl jis ir toliau organizuoja viešą klounadą“, – sakė M. Podoliakas.

„Vakar jis kalbėjo, kad po trijų ar keturių dienų viskas baigsis ir nepaklusnūs ukrainiečiai bus išskersti, o šiandien, vadovaudamasis geriausiomis cinikų tradicijomis, linki Ukrainai „taikaus dangaus“, iš savo oro uostų siųsdamas tonas mirtinų sviedinių taikiems Ukrainos miestams pulti, – pridūrė jis.

A. Lukašenka laikomas artimiausiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku. Ir iš Baltarusijos teritorijos vis vykdomos atakos prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją