„Pinigai mums nėra prioritetas. Pinigai ir materialiniai ištekliai mūsų versle niekada nebuvo tikslas. Draugystė ir bendradarbiavimas su Ukraina tęsiasi jau daug metų. Todėl, kad ir kiek pinigų siūlytų, tiesą sakant, negali būti nė kalbos, kad šioje situacijoje mes Maskvai parduotume dronų. Šiuo laikotarpiu palaikome Ukrainą, nes mus vienija labai artimas ryšis, o dabar Ukraina susiduria su labai neteisinga, agresyvia ir nepagrįsta ataka. Niekas neužtemdys mūsų bendradarbiavimo su Ukraina, nepriklausomai nuo to, kokią sumą siūlys, mūsų pozicija šiuo klausimu labai aiški“, – užtikrino H. Bayraktaras.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išreiškė pageidavimą bendradarbiauti su „Bayraktar“ dronų gamintoju, liepos pabaigoje skelbė turkiškas CNN leidinys. Esą taip Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė Teisingumo ir plėtros partijos suvažiavime.

R. T. Erdoganas savo kalboje pirmiausia paprašė savo kolegų perduoti rinkėjams, kad Turkija suvaidino didžiulį vaidmenį kuriant „grūdų koridorių“, o tada kalbėjo apie ginklus.

Visų pirma jis sakė, kad V. Putinas domisi sandoriu ir net „Bayraktar“ dronų gamyklos statyba (juos gamina Turkijos bendrovė „Baykar“).

R. T. Erdoganas nepateikė kitų detalių.

Kiek anksčiau Turkijos kompanija „Baykar Makina“, gaminanti „Bayraktar“ dronus, kurie efektyviai padeda Ukrainai kovoje su rusų okupantais, pareiškė niekuomet netieksianti savo produkcijos Rusijai. Apie tai CNN eteryje kalbėjo kompanijos generalinis direktorius H. Bayraktaras.

„Mes jų Rusijai netiekėme ir niekuomet to nedarysime. Mes palaikome Ukrainą, palaikome jos suverenitetą ir kovą už nepriklausomybę“, – sakė jis.

Birželio pabaigoje „Baykar Makina“ pažadėjo Ukrainai nemokamai pristatyti tris savo dronus „Bayraktar TB2“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją