Kaip pranešė Minsko rajonų teismų atstovai, dešimčiai parų arešto nuteisti du Baltarusijos žiniasklaidos priemonių darbuotojai ir 15 parų arešto - žiniasklaidos darbuotojas iš Rusijos. Visi jie Baltarusijos piliečiai.

Savo ruožtu Ukrainos ambasada Baltarusijoje pranešė, kad Frunzės rajono teismas 15-ai parų nuteisė Ukrainos pilietį Andrejų Liubką, sulaikytą naktį iš kovo 20 į 21 dieną.

Dar penki Ukrainos piliečiai, kurie buvo sulaikyti ir nuteisti dešimčiai parų arešto už dalyvavimą opozicijos akcijoje Minske, trečiadienį buvo išsiųsti iš Baltarusijos. Visi jie buvo kaltinami, kad pažeidė viešąją tvarką per masinius renginius (Baltarusijos administracinio kodekso 167 st.), pranešė ambasados darbuotojai.

"Interfax" duomenimis, iš viso per praėjusią parą nuteisti 50 žmonių, dalyvavusių protesto akcijoje arba buvusių jos vietoje. Beveik visi nuteistieji buvo sulaikyti Minsko centre, šalia Spalio aikštės, jiems inkriminuojamas administracinių įstatymų pažeidimas - "smulkus chuliganizmas" arba "dalyvavimas nesankcionuotose akcijose".

Trečiadienį vienas opozicijos lyderių Aleksandras Milinkevičius pareiškė Spalio aikštėje, kad, jo duomenimis, iš viso sulaikyti 108 žmonės, tarp jų - keli rinkimų štabo nariai.

Opozicijos kandidato į prezidentus Aleksandro Milinkevičiaus, užginčijusio kovo 19 dieną įvykusių rinkimų rezultatus, pagal kuriuos jis gavo 6 proc. balsų, o A.Lukašenka 82,6 proc., šalininkų akcija vyksta jau penktą dieną ir į ją susirenka šimtai žmonių.