I. Kaliapinas yra Kremliui patariančios Rusijos prezidentinės žmogaus teisių tarybos narys.

Daugiau nei du dešimtmečius jis taip pat vadovavo nevyriausybinei organizacijai „Komitetui prieš kankinimus“, kuris įpareigotas pranešti apie teisėsaugos institucijų piktnaudžiavimo atvejus.

„Igorį Kaliapiną trečiadienį užpuolė nežinomas asmuo“ Žemutinio Naugardo srityje, maždaug už 400 km į rytus nuo Maskvos, socialiniame tinkle pranešė taryba.

Ji pridūrė, kad užpuolikas „bandė supjaustyti jam veidą ir jį pasmaugti“, tačiau I. Kaliapinas sugebėjo iškviesti policiją.

Užpuolikas buvo sulaikytas.

I . Kaliapinas šiuo metu yra ligoninėje, įtariama, kad patyrė smegenų sukrėtimą, nurodė taryba.

Naujienų agentūrai „RIA Novosti“ Kaliapinas sakė, kad užpuolikas pasirodė viename gimtadienio vakarėlyje ir „prisistatė policijos pareigūnu“.

„Šis vyras mane užpuolė staiga. Jis nieko nepaaiškino. Jis pasakė, kad jam reikia mane nužudyti, ir sąžiningai bandė tai padaryti 15–20 minučių“, – sakė I. Kaliapinas, kurį cituoja „RIA Novosti“.

Užpuolikas „mane mušė ir bandė perrėžti gerklę stiklo šuke“, pasakojo jis.

I. Kaliapinas pasitraukė iš kovos su kankinimais komiteto vasario pradžioje, pasak jo, kilus „nesutarimų su kolegomis“ dėl komiteto ateities.

Pastaraisiais metais žmogaus teisių padėtis Rusijoje smarkiai pablogėjo, dauguma žymių aktyvistų yra kalėjime arba pabėgo iš šalies.

Padėtis dar labiau pablogėjo vasario pabaigoje prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją