Teismas jam skyrė penkių dienų laisvės atėmimo bausmę ir trejų metų bandomąjį laikotarpį.

Paulas Pelosi jau praleido dvi dienas kalėjime, o dar dvi dienos bus įskaičiuotos į bausmės laiką už gerą elgesį, sakė Napos apygardos aukštesniojo teismo teisėjas Josephas Solga.

Už likusią vieną dieną P. Pelosi turės aštuonias valandas atidirbti pagal teismo darbų programą, sakė teisėjas per posėdį, kuriame kaltinamasis nedalyvavo.

Pagal valstijos įstatymus asmeniui, teisiamam už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, nebūtina dalyvauti posėdžiuose ir jam gali atstovauti advokatas, nebent teismas nurodo kitaip.

Bandomuoju laikotarpiu P. Pelosi turės tris mėnesius lankyti specialius kursus už vairavimą išgėrus nuteistiems asmenims ir savo automobilyje įrengti antialkoholinį variklio užraktą, vadinamąjį alkobloką, neleidžiantį užvesti transporto priemonės variklio, jeigu vairuotojas už vairo sėda neblaivus.

Jis taip pat turės sumokėti per avariją nukentėjusiam asmeniui maždaug 5 tūkst. JAV dolerių kompensaciją už medicinines išlaidas ir prarastą darbo užmokestį bei beveik 2 tūkst. JAV dolerių baudą, nurodė teisėjas.

82 metų P. Pelosi buvo sulaikytas po gegužės 28 dieną įvykusios avarijos Napos apygardoje, esančioje į šiaurę nuo San Fransisko, kai tyrimas parodė, kad jo kraujyje buvo 0,82 promilės alkoholio.

Kraujo mėginys buvo paimtas praėjus maždaug dviem valandoms po susidūrimo su kita transporto priemone, įvykusio po 22 val. vietos laiku.

Kalifornijos valstijos kelių policija pranešė, kad P. Pelosi 2021 metų gamybos „Porsche Carrera“ įvažiavo į sankryžą netoli Jauntvilio miestelio ir susidūrė su 2014 metų gamybos „Jeep“.

Pareigūnai nepatikslino 48 metų „Jeep“ vairuotojo sužalojimų ir nepateikė jokios kitos informacijos apie šį asmenį, teigdami, kad jis paprašė išsaugoti jo privatumą

Po suėmimo P. Pelosi buvo paleistas už 5 tūkst. JAV užstatą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją